Varsle om slukkede lykter eller feil på sjømerker

Selv om vi har patruljer som stadig er ute og fører tilsyn, kan vi ikke være overalt til enhver tid. Dersom du har observert sjømerker som ikke fungerer optimalt, vil vi gjerne ha tips. Dette gjelder også om du ser store, drivende gjenstander som kan være til fare for ferdselen til sjøs.
Kystverket har døgnkontiunerlig navigasjonsvakt.
Melding sendes til Nasjonal koordinator for navigasjonsvarsler (NAVCO):
Tlf: 22 42 23 31 (Hele døgnet)
Faks: 22 41 04 91 (Hele døgnet)
e-post navco@kystverket.no
- Mange av de faste hjelpemidlene for navigasjon langs kysten er automatiserte og uten vakthold. Det er derfor viktig at sjøfarende melder fra til Kystverket om uregelmessigheter på navigasjonsinstallasjoner.
- Andre akutte og/eller uventede hendelser som kan være til fare for skipstrafikken må også meldes inn. Eksempler på akutte og/eller uventede hendelser er drivende gjenstander, nedfalt høyspentkabel, grunnstøtt fartøy, sunket fartøy og drivende fiskeredskap.
- Vakthavende koordinator videreformidler meldingen til rette instans, slik at uregelmessigheten blir rettet opp så raskt som mulig. Eventuelle navigasjonsvarsler vil utstedes etter retningslinjer
Kystinfo kart

Siste nytt
-
Ny app gjør det enklere å følge fartsgrensene til sjøs
Sliter du med å vite hva som er fartsgrensen når du er ute i fritidsbåten din? Nå lanserer Kystverket en app som hele tiden forteller deg hva som er fartsgrensen der du er, og som gir deg varsel dersom du kjører for fort.
-
– I år er det enda viktigere å tenke sikkerhet til sjøs!
Med rekordsalg av fritidsbåter, og oppfordring til norgesferie, tyder alt på at det går mot tidenes båtsommer. Da er det ekstra viktig å ha fokus på sikkerhet. Per 1. juni i år er tallet på omkomne ved bruk av fritidsbåt allerede oppe i ti personer. Friskt i minne ligger også fjoråret, da 28 personer omkom ved bruk av fritidsbåt.
-
– Fritidsflåten må ta omsyn til nyttetrafikken!
− Det er viktig at dei som ferdast i fritidsbåt tar spesielle omsyn til nyttetrafikken. Kvart år opplever vi altfor mange nestenulukker med fritidsbåtar som kryssar for nært, eller som legger seg altfor nært dei store fartya. Hugs at fartya i nyttetrafikk er store og tunge, og difor er manøvrering og fartsjustering meir krevjande for dei, seier kystdirketør Einar Vik Arset.
-
Høring: Fornying og oppgradering av seilingsleder fra Kristiansand til Risør
Kystverket ber om innspill og kommentarer til utarbeidet merkeplan for fornying og oppgradering av sjøveien på strekningen Kristiansand til Risør med oppstart i 2020.
-
Nasjonal handlingsplan mot fritidsbåtulykker
En handlingsplan som skal redusere antall alvorlige ulykker med fritidsbåt peker på ni innsatsområder. Handlingsplanene er levert av Sakkyndig råd for fritidsfartøy, der også Kystverket er representert.
- Gå til nyhetsarkiv