Publisert: , Oppdatert:

Feiret at Krogshavn er ryddet ferdig

2. juni, rundt ti måneder etter at oljesølet skylte inn over det populære badeområdet, kunne Kystverket og IUA Telemark erklære at Krogshavn igjen er klar for bading og strandliv.

Hedersgjestene på åpningsfesten var 5-åringene i Nustad barnehage som ligger i Krogshavn. De har fulgt oppryddingsarbeidet tett og har blant annet laget sin egen Full City-utstilling og sin egen Full City-sang. Sistnevnte fremførte de med stor innlevelse for alle som var med på åpningen av Krogshavn. Både ordføreren og rådmannen i Bamble, ledelsen i IUA Telemark og flere representanter fra Kystverket var blant tilhørerne.

Kystverkets beredskapsdirektør Johan Marius Ly benyttet anledningen til å takke alle involverte for innsatsen.

- Det er lagt ned et imponerende stykke arbeid her i Krogshavn og Kystverket er veldig fornøyd med at området ble klart til badesesongen, sa Ly.

Til sammen ble det brukt 1500 dagsverk for å rydde opp i Krogshavn etter Full City-ulykken. Enkelte synlige oljeflekker finnes fortsatt og publikum må derfor ta høyde for at badehåndklær og badetøy kan få en oljeflekk eller to på i løpet av badesesongen.

Kystinfo kart

Tillitsvalgte og direktører i losforbundet og kystverket

Siste nytt