Publisert: , Oppdatert:

Kystverket i TV-serie

TV-serien "Norskekysten", som skal vises på NRK kommende vinter, er under produksjon i disse dager. – Jeg er utrolig takknemlig for det engasjement og den velvilje Kystverket og mange andre har vist så langt, sier programskaper Dag Lindebjerg

Opptakene til de fire første programmene er unnagjort. Det vil si at fjernsynsfolkene er ferdig med Finnmark, Troms og Nordland. I juli fortsetter de med Trøndelag og Møre og Romsdal, og videre sørover for så å ende opp ved svenskegrensen. Da skal råstoffet til de 10 programmene være i boks.

– Vi har besøkt trafikksentralen i Vardø, vært ombord i det mye omtalte vraket av "Murmansk", hatt helikopterlosoppdrag og sett på en del av det fornyings- og vedlikeholdsarbeid tilsynslagene i Kystverket driver med. Når vi fortsetter i juli blir det med blant andre fiskeri- og kystministeren og kystdirektøren, sier Lindebjerg.

– En må for all del ikke tro at det bare blir billedglimt fra Kystverkets mangslungne virksomhet i denne store TV-serien. Her blir det en miks av det meste. Møte med spennende mennesker. Norskekysten har uendelig mye å by på. Vi kommer til å gjøre mye av det Olav H. Hauge så treffende har sagt; "å køyre på ein våg ingen visste om". Målet med denne serien er å få mange til å bli inspirert til turer og strandhogg langs kysten vår, sier Dag Lindebjerg.

Programmet kan en følge på Facebooksiden "Norskekysten".

Kystinfo kart

Tillitsvalgte og direktører i losforbundet og kystverket

Siste nytt