Publisert: , Oppdatert:

Beste film på oljevernkonferanse

Kystverkets film som handler om oljevernaksjonen etter "Full City"- grunnstøtingen, vant pris for årets beste film under en internasjonal oljevernkonferanse i USA. Filmen er produsert av norske Novemberfilm AS.

International Oil Spill Conference" (IOSC) foregår denne uken i Portland, Oregon i USA. Konferansen er en stor internasjonal begivenhet der myndigheter, næringsliv og andre aktører som er involvert i beredskap mot akutt forurensning er samlet. Erfaringsutveksling og samarbeid på tvers av landegrenser er målet med konferansen.

Et av arrangementene under konferansen er en filmfestival der alle deltagere kan levere inn filmer som omhandler akutt forurensning og beredskap. Det var altså her Kystverkets film om "Full City" gikk til topps i konkurransen som årets beste film, i konkurranse med 19 andre filmer. Seksjonssjef i Kystverket, Steinar Gyltnes, tok i mot prisen på vegne av etaten.

Dokumentarfilmen følger Kystverket gjennom hele Full City aksjonen. Det er Novemberfilm i Arendal som har produsert filmen i samarbeid med Kystverket.Produksjon: Novemberfilm.
Prosjektleder: Martin Zeiffert, Kystverket
Regi: Aksel Storstein, Novemberfilm

Siste nytt