Publisert: , Oppdatert:

Forbedret innseiling i Vatlestraumen

Gå til mediasiden og last ned originalfiler

Utdypingsprosjektet i Vatlestraumen er nå ferdigstilt, over en måned tidligere enn planlagt. Grunna, hvor ”Rocknes” grunnstøtte i 2004, har dermed fått en ny dybde på 14 meter.

Seilingsbredden er utvidet fra 200 til 250 meter. Klaringen til grunt farvann på styrbord side ved sørgående passering er derfor større, og sjøfarende får mer plass til å manøvrere i den trange skipsleden.

Totalt er over 65 000 kubikkmeter fjell utsprengt over et undersjøisk område på 12 000 kvadratmeter. Utdypingsmassen er fraktet til Kleppestø i Askøy kommune, hvor den blir brukt til utvinning av nytt landområde.

Tidligere ferdig

Utdypingsprosjektet, som startet opp i slutten av mai skulle i utgangspunktet fortsette til august/september. Døgnkontinuerlig arbeid har ført til en tidligere sluttdato.

─ Entreprenøren Wasa Dredging har hatt en svært effektiv og optimal drift, til tross for vanskelige strømforhold, opplyser byggeleder Torfinn Zakariassen i Kystverkets Senter for utbygging.

Lavt rystelsesnivå

Skipsleia og den undersjøiske Bjorøytunnelen i Vatlestraumen har på grunn av sprengningsarbeid, vært stengt i korte perioder bortimot daglig i nærmere en måned. Jevnlige kontroller av tunnelen viser et lavt rystelsesnivå på gjennomsnittlig 50 prosent av grenseverdiene som ble fastsatt av Statens vegvesen. Det er ikke registrert noen endringer i tunnelen, eller økning av lekkasjer som følge av arbeidet.

Merking gjenstår

Det som nå gjenstår er nymerking av skipsleden i Vatlestraumen. Dette arbeidet vil starte opp i løpet av sommeren og fullføres til høsten.

Siste nytt