Publisert: , Oppdatert:

Oljetømmingen av ”Erich Giese” halvveis

I forbindelse med oljetømmingen av krigsvraket ”Erich Giese” utenfor Narvik, oppsto det i går ettermiddag en mindre lekkasje av olje. Lekkasjen ble raskt stoppet og det ble lagt ut oljelense for å fange opp oljen.

I dag er det ikke observert olje av betydning rundt vraket. Mengden som lakk ut var også så begrenset at det ikke representerte noen fare for helse og miljø.

Over halvparten av de 26 tankene om bord i ”Erich Giese” er nå tømt for olje. Til sammen har cirka 150 tonn olje og oljeemulsjon blitt pumpet ut av vraket. Det er selskapet Frank Mohn AS som gjennomfører tømmeoperasjonen på oppdrag fra Kystverket. Krigsvraket ”Neuenfels” som også ligger ved Narvik er ferdig undersøkt og tømt for olje. For tur står også det engelske skipsvraket ”Boardale” som ligger utenfor Bø i Vesterålen.

Arbeidet med å tømme de tre krigsvrakene i Ofotfjorden for olje startet opp i fjor høst, men har hatt et opphold på grunn av vinterværet. Samtlige arbeider ved disse vrakene skal være ferdigstilt i løpet av juni.

Siste nytt