Publisert: , Oppdatert:

- Det første stedet for havneinformasjon

Nå lanseres Nasjonal havneoversikt. Målet er å gjøre det enklere å planlegge anløp.

Web-ansvarlig Kjell Knudsen i BarentsWatch presenterer og demonstrerer den nye nasjonale havneoversikten under lanseringen i Honningsvåg. ; Foto: BarentsWatch
Web-ansvarlig Kjell Knudsen i BarentsWatch presenterer og demonstrerer den nye nasjonale havneoversikten under lanseringen i Honningsvåg. ; Foto: BarentsWatch

- Det er ikke alltid vi har fastsatt hvor vi skal på forhånd, så dette er nok på sin plass.
 
Det sier Bernt Finnøy, kaptein hos Farstad Shipping til BarentsWatch. Blir det lagt inn informasjon knyttet til alle havner og kaier i Norge, er dette helt klart noe de har bruk for i hverdagen.
 
- For oss er en detaljert oversikt over dybder i havnene svært viktig, og vi har erfart at sjøkart ofte ikke er gode nok.

Behov for detaljert havneinformasjon

Brukerne av norske havner har behov for detaljert informasjon om havnene og de enkelte kaienes fasiliteter når de planlegger sine anløp. Gjennom den nasjonale havneoversikten i BarentsWatch er det mulig å tilfredsstille disse behovene på en enkel og effektiv måte.
 
Nasjonal havneoversikt er et samarbeid mellom havnene, BarentsWatch, Norsk Havneforening, KS Bedrift Havn, Kartverket, Meteorologisk institutt og Kystverket.
 
Lansering for tjenesten var 29. oktober, og brukerne kan nå finne korrekt og detaljert informasjon fra hver enkelt havn. Hver havn er ansvarlig for sin informasjon, Kystverket er dataforvalter, og den nasjonale havneoversikten gjøres tilgjengelig gjennom barentswatch.no. Informasjon fra havnene utvides fortløpende og nye legges til.

Oversikten inkluderer:

- Kontakt- og faktainformasjon fra havnenes eiere.
- Lenker til havnenes nettsider, webkamera, ferdselsregler, prislister og annen nøkkelinformasjon.
- Informasjon om kapasitet, dybde- og bunnforhold og kailengder.
- Karttjenester.
- Fasiliteter som landstrøm, ferskvann og avfallshåndtering.
- Maritime værvarsel fra yr.no.
- Søk etter norske havner, basert på fasiliteter/kapasiteter.
- Mulighet for å laste ned/skrive ut informasjon om hver enkel havn som PDF.

> Les mer hos BarentsWatch

Siste nytt