Publisert: , Oppdatert:

Fjerner last fra grunnstøtt fartøy

Deler av lasten til MS "Conberria" må fjernes før rederiet og bergingsselskapet gjør et nytt forsøk på å trekke fartøyet av grunnen. Lossingen av havaristen vil kunne ta ett til to døgn.

Kystverkets slepefartøy "Boa Heimdal" (til venstre) er på havaristedet sammen med flere. (Foto: KV "Barentshav"/ Kystverket)
Kystverkets slepefartøy "Boa Heimdal" (til venstre) er på havaristedet sammen med flere. (Foto: KV "Barentshav"/ Kystverket)

Kystverket fører tilsyn med rederiets tiltak og har mottatt en bergingsplan fra det innleide selskapet Smit Salvage. Det vil også bli gjennomført nye dykkerundersøkelser før et nytt forsøk på avtrekk.

I går ettermiddag ble det gjort flere forsøk på å trekke lasteskipet MS "Conberria" av skjæret det står på, uten å lykkes. Fartøyet som grunnstøtte torsdag kveld har tatt inn en del vann, men ligger foreløpig stabilt på havaristedet. Det er ikke meldt om utslipp av olje i forbindelse med grunnstøtingen.

Rederiets aksjon

Fartøyets rederi styrer i samarbeid med kapteinen alle tiltak som skal utføres. Det nederlandske selskapet Smit Salvage er leid inn for å gjennomføre bergingsoperasjonen. Dykkerundersøkelser har vist at skadeomfanget på skroget er betydelig. 

Lasteskipet har over 230 tonn med olje og diesel om bord, men ingen av drivstofftankene er skadet.

Siste nytt