Publisert: , Oppdatert:

Spektakulær utstilling

I dag, 10. juni, åpner årets store utstilling om hverdagsarkitektur, «Arbeid pågår!». Seks statlige aktører, blant dem Kystverket, viser for første gang hvordan de former Norge med viktige hverdagsbygg.

Årets hovedutstilling på Norsk design- og arkitektursenter (DogA) i Oslo er den største utstillingen på sentret noensinne. Den portretterer drøyt 100 norske byggeprosjekter, og fyller hallen fra gulv til tak med statens bygg og landskap. Togstasjoner, bruer, veier og plasser, kraftverk, havner, kulturbygg, fengsler og flyplasser er blant de statlige anleggene som får plass. Utstillingen er et samarbeid mellom Norsk design- og arkitektursenter, Statsbygg, Statens vegvesen, Jernbaneverket, Kystverket, Avinor og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).


Norges største byggherre
Å bygge gode hverdagsomgivelser for fellesskapet er et kontinuerlig arbeid. Utstillingen belyser hele spekteret av statlig byggevirksomhet og diskuterer samtidig sammenhengen mellom hva vi bygger og hvordan samfunnet utvikler seg. Hva og hvordan staten bygger har avgjørende betydning for hvordan våre byer og tettsteder utvikler seg, og for vår evne til å møte dagens og morgendagens viktigste utfordringer knyttet til klima og miljø, sosial integrering og økonomisk utvikling.


Spektakulær utstillingsarkitektur
Utstillingsarkitekturen er spektakulær og utviklet av det kjente norske kontoret Haugen/Zohar arkitekter. De har omdannet Hallen hos DogA til en storslagen ”byggeplass” ved å fylle den fra gulv til tak (takhøyden er 8 meter) med stillaselementer. En labyrintisk passasje leder publikum gjennom de forskjellige avdelingene.

Utstillingen åpnes i dag kl 17.00 av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner. Han kaller utstillingen "den mest mangfoldige og omfattende presentasjonen av statens byggeaktivitet noensinne."

I bildekarusellen øverst kan du se et utvalg av Kystverkets byggeprosjekter som er representert i utstillingen. 

Utstillingen er åpen for alle. Gratis inngang. Barnevennlig. Åpen fra 10.juni til 28. august. http://www.doga.no/arbeid-pagar  

Siste nytt