Publisert: , Oppdatert:

Stormskadet molo på Melbu

Ekstremværet Kyrre har slått hardt fra seg i Nordland, og Kystverket har fått rapportert inn skader på moloen som skjermer Melbu havn.

I løpet av et stormfullt døgn i Vesterålen har moloen på Melbu fått synlige skader i molodekket. Hadsel kommune rapporterte skadene inn til Kystverket fredag, etter befaring på moloen.

Natt til fredag 14. mars var det sterk storm i kastene i Nordland og den høyeste vindstyrken ble målt på Andøya med hele 32 sekundmeter, som er 0,6 sekundmeter unna orkan. Det er fremdeles urolig vær i området, og Kystverket vil i løpet av neste uke dra på befaring til Melbu, for å se nærmere på skadeomfanget etter stormen.

Bildene Kystverket har fått tilsendt fra kommunen viser tydelige skader på molodekket. Hvor omfattende moloskadene er, vil Kystverket komme tilbake til etter befaringen i neste uke. Melbu molo sto ferdig i 2003, etter at havna ble utbygd med ny innseiling og skjerming i fra vest, som nå har tatt støyten fra opprørt hav i forbindelse med ekstremværet Kyrre.

Siste nytt