Publisert: , Oppdatert:
- Gro Kibsgaard-Petersen

Nye utfordringer - nye muligheter

Hva er utviklingstrendene og hvordan møter næringene disse? Det er tema som blir tatt opp når Kystverket Troms og Finnmark inviterer til sin årlige Kyst- og havnekonferanse. Nå er det åpnet for påmelding.

Kystverket byr også i år på spennende tema innenfor næring, samferdsel, forskning og utvikling. Endrede vilkår innenfor de ulike næringene i nord byr på nye muligheter og utfordringer. Lønnsomheten innen havbruksnæringen når nye høyder, fiskeri- og havbruk er derfor mer i vinden enn noensinne. Samtidig som oljenæringen sliter med redusert lønnsomhet viser oljenæringen stor interesse for å starte leteaktivitet i Barentshavet sørøst. Sentrale politikere og forskningsmiljøer peker på potensialet som ligger i den blå bioøkonomien, undersjøiske mineraler og den potensielle energien som finnes i havet. Kystverket ønsker å sette fokus på innovasjon innenfor de ulike driverne i nord.

I år retter vi fyrlykten mot følgende tema og spørsmålsstillinger:

Fiskeri, havbruk og reiseliv opplever oppgangstider, hva gjør næringen for å utnytte dette i fremtiden?

Olje- og mineralnæringen opplever nedgangstider, hvordan omstilles disse for å skape ny aktivitet?

Plangrunnlaget for nasjonal transportplan er lagt frem, hvordan møter transportetatene drivernes behov i plangrunnlaget til NTP 2018–2029?

Konferansen går av stabelen 27. og 28. september 2016 i Honningsvåg. 
For påmelding - trykk her

Endelig program vil foreligge primo september.

For ytterligere informasjon, konferanse.honningsvag@kystverket.no

Påmeldingsfrist er 13. september.

Siste nytt