Publisert: , Oppdatert:
- Olav Helge Matvik

Kyst- og havnekonferansen 2016: Oppgangs-, nedgangstider eller begge deler i nord?

Kystverket Troms og Finnmark inviterer nok en gang til sin årlige Kyst- og havnekonferanse i Honningsvåg. Konferansen i år er den tolvte i rekken og går av stabelen 27. og 28. september.

Konferansen er rettet mot administrativ og politisk ledelse i kommune, havnestyrer og havneledelse, næringsliv og organisasjoner med interesser og behov i maritim virksomhet og utvikling i nord. Og den byr også i år på spennende tema innenfor næring, samferdsel, forskning og utvikling.

– Endrede vilkår innenfor de ulike næringene i nord byr på nye muligheter og utfordringer. Lønnsomheten innen havbruksnæringen når nye høyder, fiskeri- og havbruk er derfor mer i vinden enn noensinne. Samtidig som oljenæringen sliter med redusert lønnsomhet viser oljenæringen stor interesse for å starte leteaktivitet i Barensthavet sør-øst. Sentrale politikere og forskningsmiljøer peker på potensialet som ligger i den blå bioøkonomien, undersjøiske mineraler og den potensielle energien som finnes i havet. Vi ønsker å sette fokus på innovasjon innenfor de ulike driverne i nord, forteller Jan Morten Hansen, fungerende regiondirektør for Kystverket Troms og Finnmark.

Det endelige programmet for konferansen er forventet å foreligge tidlig i september, men noen av temaene er allerede klare:

  • Fiskeri, havbruk og reiseliv opplever oppgangstider, hva gjør næringen for å utnytte dette i fremtiden?
  • Olje- og mineralnæringen opplever nedgangstider, hvordan omstilles disse for å skape ny aktivitet?
  • Plangrunnlaget for nasjonal transportplan er lagt frem. Hvordan møter transportetatene drivernes behov i plangrunnlaget til NTP 2018–2029?

Så sett allerede nå av datoene 27. og 28. september i din kalender!

Siste nytt