Publisert: , Oppdatert:

Innfører nye og tilpassede farledsbevisprøver for navigatører på offshore-fartøy

Kystverket jobber stadig for å forbedre ordningen om farledsbevis etter brukerbehov. Det siste er at nå kan også offshorefartøy som seiler mellom forsyningsbaser og offshoreanlegg gjennomføre representative farledsbevisprøver særskilt for basene.

Lokale seilingsbegrensninger tilgjengelig i digital kartløsning

Dette er noe som har vært etterspurt siden før det nye treklassesystemet for farledsbevis ble innført i 2015. Så lenge kandidaten kan vise til tilstrekkelig erfaring, kan han eller hun avlegge en av de nye prøvene og få samtlige baseinnseilinger inkludert i sitt farledsbevis, opplyser seniorrådgiver Sten Terje Falnes i Kystverket.

Forsyningsbaser som man nå kan søke om farledsbevis for er Hammerfest, Sandnessjøen, Kristiansund, Florø, Mongstad, Ågotnes, Dusavika og Risavika. Søknad om farledsbevisprøve sendes i meldingssystemet SafeSeaNet Norway.

Lokale seilingsbegrensninger tilgjengelig i kart

Foruten nye prøver rundt offshore-basene, er lokale seilingsbegrensninger gjort tilgjengelig i karttjenesten Kystinfo. Det betyr at navigatører direkte i kartet vil kunne se hvor man kan seile, hvilke type fartøy man kan seile og hvilke seilingsbegrensninger som foreligger for dag- og nattseilaser innen farledsbevis klasse 1 og 2. Denne informasjonen har tidligere kun vært tilgjengelig i lospliktforskriftens vedlegg 3.

Siste nytt