Publisert: , Oppdatert:
- Ane Eide Kjæraas

"Selvaagsund" trukket av grunnen

Om lag klokken 10.45 i dag, onsdag 23. mars, ble lasteskipet ”Selvaagsund” trukket av grunnen. Fartøyet grunnstøtte i morgentimene, tirsdag 22. mars, utenfor Solund i Sogn og Fjordane.

Lasteskipet "Selvaagsund" grunnstøtte utenfor Solund i morgentimene, tirsdag 22. mars. (Foto: Redningsselskapet/Kystverket)

Oppdatert 23.03.16, kl 12.20

"Selvaagsund" er trukket av grunnen. Det er ikke meldt om noen problemer eller oljelekkasje. Fartøyet er nå på vei til Florø og vil inspiseres av Sjøfartsdirektoratet og klasseselskapet.

 

Oppdatert 23.03.16, kl 09.20

"Selvaagsund" vil bli forsøkt trukket av grunnen ved neste høyvann, cirka klokka 11, ved hjelp av taubåten "Silex". Deretter skal fartøyet eskorteres til Florø.

Kystverket har gjennomgått rederiets tiltaksplan og kystvaktfartøyet KV "Tor" som har oljevernutstyr om bord, er i området for å følge operasjonen.

 

Oppdatert 22.03.16 kl 23.55

Fartøyet står fortsatt på grunn. Kystverket har gitt rederiet, Berge, pålegg om tiltak som innebærer dykkerundersøkelse, slepefartøy, miljøundersøkelser, stabilitetsberegninger, plan for slep/seilas etter avtrekking samt fremleggelse av handlingsplan.

Det er to fartøy ved havaristen; kystvaktskipet KV ”Tor” og taubåten ”Silex”. Begge har oljevernutstyr ombord.

Etter det Kystverket forstår vil reder vente til dagslys i morgen, onsdag, før fartøyet trekkes av grunnen.

Beredskapsvaktlaget til Kystverket fortsetter å følge situasjonen.

Tidligere informasjon

Det er rederiet Berge som eier lasteskipet som var på vei til Tyskland med grus da det grunnstøtte.

Kystverket overvåker situasjonen og fører tilsyn med rederiets plan for videre håndtering av havaristen. Det vil bli gjort forsøk på å trekke fartøyet av grunnen ved neste høyvann.

Lasteskipet har cirka 54 tonn diesel om bord, men det er foreløpig ikke meldt om oljelekkasje. Området havaristen ligger i er et svært miljøsårbart område.

Saken oppdateres.

Siste nytt