Publisert: , Oppdatert:
- Pål Are Lilleheim

OV Bøkfjord kåret til årets skip i Danmark

Kystverkets nyeste fartøy, OV Bøkfjord, er kåret til årets danske skip for 2016. OV Bøkfjord er bygd av danske Hvide Sande Shipyard, og ble døpt i Ålesund i september i år. 

OV Bøkfjord, som er bygget av danske Hvide Sande Shipyard, er kåret til årets danske skip for 2016. (Foto: Kystverket/Pål Are Lilleheim)

OV Bøkfjord er på mange måter en nyvinning. Det er det frøste hybridfartøyet til kystverket, og har den største batteribanken som til nå er installert på et norsk fartøy av denne typen.

Utmerkelsen som Årets danske skip 2016 ble annonsert i forbindelse med den internasjonale messen Danish Maritim Fair i København, onsdag 26. oktober.

I sin begrunnelse skriver juryen blant annet:  

– Skipet, som blant annet skal vedlikeholde sjømerker og fyr i noen av de tøffeste farvannene på jorden, inneholder et bredt spekter av teknisk avanserte og innovative løsninger. Valget av hybrid fremdrift og batteri – og utskifting av eksisterende fremdrift – sies å være veldig nyskapende og ganske trendy.

OV Bøkfjord, som nå er i gang med sin tjeneste langs kystven av Troms og Finnmark, er fartøy nummer tre i rekken av nybygg for Kystverket. I henhold til fartøyfornyingsplanen skal ytterligere tre til fem fartøy på plass.

Siste nytt