Publisert: , Oppdatert:
- Olav Helge Matvik

Eierløse skjellanlegg fjernes i Nordland

Kystverket Nordland fjerner i disse dager en rekke eierløse skjellanlegg i Loften/Vesterålen.

Arbeidet med å fjerne de eierløse skjellanleggene startet på Ingelsfjorden sist fredag, og søndag kveld var anleggene i Ingelsfjorden borte.

– Avfallet ble levert på Melbu mandag, og med tomme konteinere om bord gikk vi til Sløverfjorden for å fjerne to anlegg der. Tirsdag kveld ble et anlegg på lokalitet Årnøy I i Sløverfjorden tatt opp, og deretter ble avfallet losset i Melbu havn. Av hensyn til været gikk vi etter dette til Mærvollspollen for å forsøke å fjerne et anlegg på lokaliteten Mærvoll. Dette anlegget ble soknet etter fra kl 05.00 til kl 15.00 onsdag, men vi fikk kun opp noen tauender og blåser. Selve anlegget ble altså ikke lokalisert i går, forteller seniorrådgiver Thomas M. Jensen i Kystverket.

Hittil er det levert et samlet kontainervolum på om lag 120 kubikkmeter med ulike fyllingsgrad. Vekt er foreløpig uavklart.

– I tillegg har vi relativt mye rør om bord som tas på land i løpet av et par dager og som blir kvernet opp og gjennvunnet, forteller Jensen.

Også i dag har man soknet etter anlegg på lokaliteten Årnøya II i Sløverfjorden, men foreløpig har man kun fått opp litt vaier, tauverk og kjettinger.

Kontaktperson:
Seniorrådgiver Thomas M. Jensen, mob. 959 68 389

Siste nytt