Publisert: , Oppdatert:
- Ane Eide Kjæraas

Statsråden åpner nasjonalt beredskapsseminar

Samferdelsminister Ketil Solvik- Olsen vil åpne Kystverkets nasjonale seminar for beredskap mot akutt forurensning den 31. oktober. Seminaret samler hvert år de viktigste aktørene innen norsk beredskap mot akutt forurensning og det er forstatt mulig å delta.

Det er fortsatt mulig å melde seg på årets beredskapsseminar, der både Ketil Solvik- Olsen, Valgerd Svarstad Haugland og Nina Jensen deltar. (Foto: Fylkesmannen i Oslo og Viken/ Kystverket)

I tillegg til samferdselsministeren kommer også fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland for å snakke om beredskap og samvirke ved overgang til nye regioner. Svarstad Haugland ble i mai i år utnevnt til fylkesmann for en nyopprettet region som består av Oslo, Akerhus, Buskerud og Østfold.

Det frivillige oljevernet

Generalsekretær i WWF Norge Nina Jensen, er også av de mer kjente fjesene som deltar på årets seminar. Jensen skal blant annet fortelle om «Ren kyst»- samarbeidet mellom Kystverket og WWF, som startet i 2005. Prosjektet går ut på at WWF med faglig støtte fra Kystverket, kurser frivillige i opprydding av oljeforurensning på strand og kyst. WWF’s mannskaper gjorde en betydelig innsats i oljevernaksjonene etter «Server», «Full City» og «Godafoss».

For påmelding og mer informasjon om seminaret: http://www.kystverket.no/Beredskap/nasjonalt-beredskapsseminar/

 

Siste nytt