Publisert: , Oppdatert:
- Olav Helge Matvik

Imponerte kronprisen

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon ble imponert over det han fikk se da han besøkte olje- og kjemikalievernøvelsen SCOPE 2017.

Kronprins Haakon var en nysgjerrig og interessert tilhører under sitt besøk på olje- og kjemikalievernøvelsen SCOPE 2017 i Langesund i dag. Foto: Olav Helge Matvik, Kystverket

- Det er fint å se hvordan Kystverket, Sivilforsvaret, Kystvakten og flere andre krefter samarbeider i en slik øvelse. Med gode planer som man jevnlig får øve på, så får man best effekt. Det er imponerende å se hvordan alle disse ressursene blir koordinert, sier HKH Kronprins Haakon under sitt besøk i Langesund.

Etter å ha tilbragt formiddagen som observatør på KV Bergen, der kronprinsen fikk følge olje- og kjemikalievernøvelsen SCOPE 2017 på nært hold, fikk han demonstrert oljevernutstyr både ombord på Kystverkets OV Utvær og på land i Krogshavn i Langesund.

- Oljevernarbeidet er i kontinuerlig utvikling. Det dreier seg om å ha gode mannskaper, med godt utstyr og nok ressurser, og som hele tiden forbedrer seg, sier samferdselsminister Ketil Solvik Olsen.

Kystdirektør Kirsti L. Slotsvik understrekte også viktigheten av det forebyggende arbeidet som Kystverket jobber med hele døgnet gjennom hele året, blant annet ved losene og sjøtrafikksentralene.

- Siden 2009, da Full City-aksjonen var, har det skjedd mye på utstyrsfronten også i det forebyggende arbeidet. Ressursene vi har lagt ned der, er en medvirkende årsak til at vi ikke har hatt en statlig oljevernaksjon med oljeutslipp siden 2011, sier Slotsvik.

Se også Kystverkets karttjeneste, for oversikt over tilgjengelige ressurser, oljeutbredelse m.m: http://beredskap.kystverket.no/scope

Siste nytt