Publisert: , Oppdatert:
- Ane Eide Kjæraas

Våtmarksområde forurenset i Tønsberg

Et svært sårbart våtmarksområde i Tønsberg i Vestfold, er rammet av et utslipp av et foreløpig ukjent petroleumsprodukt. Kystverket bistår Vestfold interkommunale brannvesen og andre involverte myndigheter med blant annet oljevernutstyr ved behov.

Brannmannskapene har satt ut absorberende lenser flere steder. (Alle foto: Vestfold interkommunale brannvesen)

Rett før klokka 18 onsdag kveld rykket mannskaper fra Vestfold interkommunale brannvesen ut etter melding om funn av en død fugl og oljelukt fra Vellebekken i Tønsberg i Vestfold. Brannmannskapene fant umiddelbart flere døde andefugler og død fisk. Vellebekken leder ut i naturreservatet Presterødkilen, som er oppført på Ramsar-konvensjonens liste over internasjonalt viktige våtmarksområder.

Bistår med oljevernutstyr ved behov

Det er brannvesenet som i samarbeid med Fylkesmannen og andre lokale myndigheter håndterer aksjonen mot forurensningen. Kystverket er i tett dialog med aksjonsledelsen og bidrar med nødvendig oljevernutstyr ved behov. I ettermiddag vil også Kystverkets overvåkningsfly fly over området for å kartlegge forurensningen.

Les mer om aksjonen på Vestfold interkommunale brannvesen sin Facebookside: https://www.facebook.com/brannvesenet/posts/1798071800277938

Siste nytt