Publisert: , Oppdatert:
- Anne Grethe Nilsen

Se strømforholdene i Saltstraumen direkte via webkamera

Kystverket har satt opp webkamera som viser direkte videooverføring fra Saltstraumen ‒ en av verdens sterkeste malstrømmer. Direktesendt kameraoverføring er en tilleggstjeneste til automatisert strømvarsling, som ble etablert i september. 

For å få tilgang til direktesendte bilder må man benytte oppdatert nettleser. Videoen er ikke tilgjengelig i noen eldre versjoner av Internet Explorer.

‒ Webkameraet i Saltstraumen gir et sanntidsbilde av strømforholdene, særlig for de som skal ferdes med båt i området. De som planlegger seilas kan dermed få visuell bekreftelse på det automatiske strømvarslet, sier senioringeniør John Morten Klingsheim i Kystverket

Kystverkets automatiserte strømvarsel i Saltstraumen gir skipsfarten enkel og rask tilgang til viktig informasjon om strømforhold til enhver tid, slik at fartøy kan planlegge trygg seilas.

På grunn av kraftige strømvirvler og sterk strøm er Saltstraumen ikke farbar utenom tiden for strømskifte for mindre båter og fartøyer uten stort fartsoverskudd.

Strømvarselet i Saltstraumen oppdateres to ganger i døgnet og varsler syv døgn frem i tid og er tilgjengelig på Barentswatch.no.

Siste nytt