Publisert: , Oppdatert:
- Anders Røeggen

Arendal ble Årets båtkommune

Kommunen ble gjort stas på under båtmessen «Sjøen for alle» på Lillestrøm lørdag. 

Kystverket har sittet i juryen sammen med Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF), Telenor kystradio, Norboat og VB media. I deres begrunnelse heter det at Arendal har lagt til rette for båtfolket. De tar aktiviteten på alvor og inkluderer båtfolket i arbeidet med å gjøre fasilitetene kontinuerlig bedre.

- Vi satser tungt på havneaktiviteten, også gjestehavn. Det skal være mer attraktivt å være å være gjest i Arendal, slår ordfører Robert Cornels Nordli fast.

Han og havnefogd Rune Havss var på plass under prisutdelingen for å motta velfortjent ros for sitt arbeid med til rette legge for friluftsliv langs kysten.

Kåringen startet opp i fjor og representantene fortalte at de satt prisen svært høyt. Det er snart 1 million fritidsbåter langs kysten og i Arendal er de bedre enn andre kystkommuner, i alt 240 stykker.

Kommunen lover fortsatt å legge forholdene til rette både for besøkende og fastboende som benytter seg av fasiliteter knyttet til sjø og båtliv.

Med prisen ønsker man å sette økt fokus på hva kommunene gjør for å tilrettelegge for båtlivet. Det er faktorer som gjestehavnfasiliteter, opplags- og havneplasser, miljøarbeid og samhandling med båtforeninger som ligger til grunn for prisen.

Juryen besto i år av Geir Giæver (KNBF), Thor Messel (Kystverket), Vetle Børresen (VB media), Erik Brauner (Norboat) og Geir Vareberg (Telenor kystradio). I fjor gikk prisen til Kristiansand.

Siste nytt