Publisert: , Oppdatert:
- Anne Grethe Nilsen

Treff oss på Tall Ships Races i Bergen

Under Tall Ships Races i Bergen 21. – 24. juli kan du møte Kystverket, Sjøfartsdirektoratet og Kartverket i teltet ”Trygg på sjøen”. I fire dager står etatene samlet for å synliggjøre tjenester for trygg seilas overfor publikum og båtfolk.

På standen kan besøkende bli bedre kjent med ulike tjenester for trygg seilas, og delta i aktiviteter der man får teste ut sine maritime ferdigheter og vinne premier. De som tar turen innom «Trygg på sjøen»-standen blir utfordret på en quiz med spørsmål om trygg ferdsel til sjøs i fritidsbåt, deriblant sjømerking, fart til sjøs, sjøkart og regelverk for båtfolk.

«Trygg på sjøen»-standen blir en del av Sjørøverlandsbyen som ligger på Festningskaien vest for Bryggen. Der er det planlagt mange ulike aktiviteter for barn og familier. 

̶  I fjor merket vi stor pågang fra båtfolk og familiefolk som ønsker å lære mer om våre tjenester, og vi håper på samme respons i Bergen. Tall Ships Races er en flott mulighet for oss å møte publikum og formidle et viktig budskap om sikker seilas til båtfolk, sier fungerende regiondirektør i Kystverket Vest, Jon Leon Ervik.

Kystverket tilbyr mange nyttige tjenester for båtfolk, blant disse mobilappen Kystvær som gir vind- og siktvarsler, bølge- og strømvarsel, automatisk identifikasjonssystem for båter (AIS) og karttjenesten Kystinfo. I tillegg blir det fokus på oppdaterte sjøkart, opplæring, flytevest, regelverk for, og registrering av fritidsbåt.

I år kommer det 59 skip fra 16 land og fem kontinenter til Bergen og det er beregnet minst 8000 besøkende under arrangementet. Bergen er nest siste stopp under den internasjonale seilregattaen, som i år er innom Aarhus, Aalborg og Fredrikstad. 

Dette er andre året Kystverket, Sjøfartsdirektoratet og Kartverket sammen fronter et felles budskap om trygg seilas under Tall Ships Races. Sist gang var i Stavanger i 2018. Etatene jobber kontinuerlig mot et felles mål om et trygt båtliv og færre ulykker til sjøs.

Les mer om Tall Ships Races i Bergen

Les mer om Kystverkets tjenester for fritidsbåtflåten

Nyttige tjenester for båtfolket (brosjyre)

Siste nytt