Publisert: , Oppdatert:

Hjertøysundet stenges for all trafikk

Farleia gjennom Hjertøysundet ved Molde i Møre og Romsdal skal bli dypere og bredere. Fra mandag 12. oktober blir derfor sundet stengt for all båttrafikk inntil anleggsarbeidet er ferdig.

Foto: Sveinung Nedregotten/Kystverket

Fra midten av oktober blir det anleggsaktivitet i sundet, når entreprenøren Wasa Dredging, på oppdrag fra Kystverket, setter i gang med å utbedre farleia.

– Både hurtigbåten og ferja som skal gå gjennom Hjertøysundet har behov for dypere og bredere farlei. Det, sammen med en bedre merking av sundet, reduserer risikoen for grunnstøtinger som kan sette både helse og miljø i fare, forteller prosjektleder Magnus Rørvik i Kystverket.

Farleia gjennom Hjertøysundet skal få en bredde på 50 meter og en dybde på 6 meter. I dag er den om lag 30 meter brei, og mellom 3 og 5,5 meter dyp. Til sammen skal om lag 32 000 kubikkmeter masse fjernes. Disse massene skal deponeres i fyllinger ved Moldegård og Reknes molo.

– Vi må nok regne med noe støy når massene blir deponert, men det er snakk om korte perioder i slengen. Anleggsarbeidet skal være ferdigstilt i løpet av desember, opplyser Rørvik.

Siste nytt