Publisert: , Oppdatert:

Fiskebåt på grunn

Et krigsskip, magnetiske matter fra Kystverket og godt samarbeid sørget for god håndtering av grunnstøtt fiskebåt.

Natt til onsdag gikk fiskebåten Rowenta på grunn utenfor Senja og fikk hull i skroget. Båten mistet ror og tok inn vann, og heldigvis lå fregatten KNM Thor Heyerdahl i nærheten. Krigsskipet satte ut lettbåten sin for å bistå de syv personene som var om bord og for å undersøke skutesiden.

Fartøyet kom seg av grunnen for egen maskin, men hadde mistet ror og tok inn vann. Det var derfor viktig å få skipet inn til land, og den ble slept hele veien inn til Tromsø. På plass ved kai var det på grunn av været vanskelig å legge ut lenser, og da ble Kystverket kontaktet. Kystverkets OV Bøkfjord var i nærheten av Tromsø, og bidro med å tette skroget med magnetiske matter og å legge ut lenser. På dette tidspunktet hadde det blåst mye opp, og skipet fungerte også som en barriere mot vinde.

- Dette var en hendelse der mange bidro til at det gikk så bra som det gikk. Samarbeidet mellom Tromsø brann- og redning, Nord VTS, Kystverket rederi, slepebåten Borg Parat og de andre som bidro var svært godt, sier direktør for miljøberedskap i Kystverket Hans-Petter Mortensholm.

Siste nytt