Hopp direkte til innhold

Ukesrapport uke 20/21

Tidsrom: -
Antall registrerte hendelser (nye denne perioden): 16

Grunnstøting

Sjarken Elin grunnstøtt utenfor Balstad Vestvågøy kommune i Nordland Sjarken Elin grunnstøtte utenfor Balstad i Vestvågøy kommune i Nordland. Sjarken ble berget på vegne av eier og det er ikke meldt om forurensing av betydning i forbindelse med hendelsen.

Passasjerfergen DRIVA grunnstøtt ved Arasvika i Aure kommune, Møre og Romsdal Fergen Driva grunnstøtte ved Arasvika i Aure kommune, Møre og Romsdal. Fergen ble trukket av grunn senere på kvelden, det er ikke meldt om forurensning eller vanninntrengning.

Fartøy i drift

Fartøyet Wilson Alicante i drift vest av Øygarden Fartøyet Wilson Alicante om i drift 10 nm vest av Øygarden. Fartøyet foretok selv reparasjon og fortsatte mot Valsneset.

Fartøy i brann

Brann i maskinrom - fartøyet Stavanger i Gulen kommune, Vestland Fergen Stavanger hadde brann i maskinrommet. Brannen oppsto under lasting av biler på Oppedal, Gulen kommune i Vestland. Det er ikke meldt om forurensning i forbindelse med hendelsen.

Øvrige skipshendelser

Båt sunket ved kai i Oslo Det ble observert dieselfilm på sjøen i forbindelse med at en båt sank ved kai i Oslo. Brannvesenet la ut absorberende lenser og båten ble hevet.

Offshore

Hydraulikkutslipp ved Åsgard A Equinor Energy meldte om et utslipp av hydraulikkolje. Lekkasjen ble stanset, og oppsamling på dekk ble iverksatt. Utslippsvolumet er ikke bekreftet men anslås i størrelsesorden 1000 liter.

Observert mulig akutt forurensning på sjø (ukjent kilde)

Observasjon av mulig oljeflak ved Skrova i Vestfjorden, Nordland fylke Det ble meldt inn en observasjon av et oljeflak ved Skrova, Vågan kommune, Nordland. Flaket kan muligens ha oppstått i forbindelse med fiskeriaktivitet, da en fiskebåt i området opplyste å ha pumpet raudåte.

Landtransport

Utslipp av hydraulikkolje fra renovasjonsbil i Sandefjord i Vestfold Anslagsvis 100 liter hydraulikkolje lakk ut fra en renovasjonsbil i Sandefjord, Vestfold og Telemark. Brannvesenet aksjonerte med absorbenter.

Utslipp av 56-60 liter diesel på Lampeland nær Kongsberg i Viken fylke 50-60 liter diesel lakk ut til grunnen fra en bobil på Lampeland, Flesberg kommune, Viken. Brannvesenet aksjonerte.

Industri

Små mengder med trafoolje i avløp fra trafo stasjon i Sandnes kommune i Rogaland En mindre mengde transformatorolje lakk ut i avløp og det ble observert noe oljefilm i en bekk i Sandnes kommune, Rogaland. Hendelsen skjedde i forbindelse med sanering, og saneringsfirmaet håndterer forurensningen på vegne av Statnett. Avventer tilbakemelding fra ansvarlig forurenser.

Utslipp av jet fuel/MEG hos Equinor Energy AS på Melkøya, Hammerfest kommune i Troms og Finnmark Anslagsvis 1300 liter jet fuel lakk ut til betongdekke /grus på industriområdet på Melkøya, Hammerfest kommune, Troms og Finnmark. Industrivern har tatt hånd om forurensningen.

Utslipp av fiskeolje hos Pelagia Eigersund i Rogaland Anslagsvis 2000 liter fiskeolje gikk til sjø fra Pelagia i Eigersund, Rogaland. Bedriften aksjonerte med bistand fra brannvesenet.

Utslipp av Salpetersyre hos B H Ramberg AS i Sandnes, Rogaland. CA 20 liter Salpetersyre lekket ut til avløp hos en bedrift i Sandnes, Rogaland. Brannvesenet har påført kalk og etterspylt med vann.

Oljeutslipp på industriområde i Kvinnherad i Vestland fylke Anslagsvis 100 liter olje lakk ut i dokk i forbindelse med en skipsreparasjon i Kvinnherad, Vestland. Bedriften aksjonerte selv.

Utslipp av diesel fra ferge ved Vegsund Slipp i Ålesund i Møre og Romsdal 300-500 liter diesel lakk ut til sjø fra en ferge på Vegsund Slipp, Sula kommune, Møre og Romsdal. Bedriften la ut lenser.

Andre landbaserte hendelser

Lite oljeutslipp til Mjøsa i Hamar i Hedmark En mindre mengde olje lakk ut i Mjøsa på Hamar, Innlandet. Brannvesenet aksjonerte.

Til toppen