Hopp direkte til innhold

Vindmålingstjenesten KystVær

Last ned KystVær-appen og få nøyaktige og oppdaterte vindmålinger for 130 værutsatte strekninger langs kysten, inkludert Svalbard og Jan Mayen.

KystVær viser vindhastighet, vindkast og vindretning fra over 130 vindmålingsstasjoner langs kysten, inkludert Svalbard, Jan Mayen og flere offshoreinstallasjoner. Tjenesten er gratis og åpen for publikum.

Last den ned fra Google Play (Android) eller App Store (iPhone og iPad), og få vindmålinger rett på mobiltelefon eller nettbrett.

Tjenesten gjør vindmålinger lett tilgjengelig for båtfolk, slik at man enklere kan planlegge trygg seilas. Spesielt nyttig i dårlig vær.

KystVær viser data fra vindmålingsstasjonene til Kystverket, Meteorologisk Institutt og Statens vegvesen.

KystVær er bygget på en åpen lisens i tråd med Norsk lisens for offentlige data (NLOD). Det betyr at dataene fra tjenesten kan lastes ned og brukes av kommersielle eller private aktører. API for KystVær: http://mobvaer.kystverket.no/v3

Om KystVær

  • Historiske vinddata blir ivaretatt over flere år, og er tilgjengelig for publikum på etterspørsel.
  • Data fra KystVær er i dag en integrert tjeneste i lostjenestens og sjøtrafikksentralenes dataverktøy, men er også tilgjengelig i AIS-utstyr om bord i kommersielle og private fartøyer.
  • Kystverkets vindvarslingstjeneste ble opprinnelig laget for Kystverkets lostjeneste og sjøtrafikksentraltjeneste for å få tilgang til oppdatert informasjon om vindforhold i skipsleden. I dag er tjenesten tilgjengelig for alle som ferdes langs kysten.

Kontakt

Senioringeniør

Harald Åsheim /

Andre aktuelle tema

Til toppen