Hopp direkte til innhold

Nå er farleia gjennom Molldøra åpnet igjen

Fra utdypingsarbeidet i Molldøra. Foto: Espen Mortensen
Foto: Espen Mortensen/Kystverket

Kystverket er nå ferdig med utdypingen av farleia gjennom Molldøra i Vågan kommune i Lofoten. Dermed er den åpnet for sjøtrafikk igjen.

I forbindelse med at farleia gjennom Molldøra i Nordland skulle gjøres dypere, slik at fartøyer med dypgang inntil 6 meter kan seile der, ble den fra 1. oktober i fjor stengt. Nå er utdypingsarbeidet fullført, og farleia er igjen åpen for fri ferdsel.

– Utdypingsarbeidet har gått helt etter planen. Vi i Kystverket er godt fornøyd med resultatet og arbeidet som entreprenøren Wasa Dredging Oy Ltd har gjort. Vi håper at brukerne av farleden også blir fornøyd, forteller prosjektleder Magnus Rørvik i Kystverket.

Kartverket har nå oppdatert ENC (Electronic Navigational Charts) med nye dybder og nye navigasjonsinnretninger (se kartrettelser i EFS for sjøkart nr. 69 og 73). Vi gjør oppmerksom på at ENC må oppdateres til nyeste versjon.

– Den midlertidige merkingen er fjernet, men vil fortsatt vises i sjøkartene og ENC til neste oppdatering blir gjort. Det gjenstår dessuten noe arbeid med merkinga av farleia, men dette er sikret midlertidig, forteller nautiker Arnt Roald Olsen i Kystverket.

Utbedringen av farleia i Molldøra og Småskallan er prosjekt som er del av det NTP-vedtatte strekningsvise tiltaket Stamsund–Risøyrenna med gjennomseiling Raftsundet. De resterende arbeidene i strekningen Stamsund–Risøyrenna videreføres i de neste årene.

Molldøra og Småskallan er et prosjekt som er del av det NTP-vedtatte strekningsvise tiltaket...

Fag Publisert Oppdatert
Til toppen