Hopp direkte til innhold

Nytt løft for miljøberedskapen i Kystverket

Kystverket har nå mottatt en ny type robust oljelense, og skal i løpet av de neste månedene motta 18 systemer, med totalt 3600 meter lenser.

Kystverket får nye oljelenser
Den første av totalt 18 lenser ble levert i Horten denne uken. Her lages det film som skal brukes til opplæring.
Foto: Kystverket

I uke 19 ble det levert en lense til vårt depot i Horten og tre til depotet i Tromsø. Disse lensene er "storebroren" til de som ble levert tidligere vår, og har 50 cm. fribord.

Lensene, som er av typen Ecosolid 500XHD, er i likhet med lensene som ble levert i april mer robuste enn de Kystverket har hatt tidligere. I tillegg er de fyllt med luft i stedet for isoporkuler, noe som gjør faren for sekundærforurensning minimal. Lensene er også utstyrt med store reflekser og innfesting for markeringslys, noe som gjør at de syns bedre i mørket og dårlig vær med mye sjø. 

- Dette er enda et stort løft, særlig for muligheten til å ringe inn en havarist og skjerme særlig miljøsårbare områder. Vi ser frem til at systemene vi har bestilt kommer på plass langs hele kysten, sier direktør for miljøberedskap i Kystverket, Hans-Petter Mortensholm. 

Det er selskapet AllMaritim som leverer lensene, og med i bestillingen følger det en opplæringsvideo. Denne ble filmet i Horten denne uken. 

I tillegg til depotene i Horten og Tromsø, skal lensene leveres til Stavanger, Ålesund, Mongstad, Florø, Bodø og Svalbard. 

Til toppen