Hopp direkte til innhold

Skal utfordre og inspirere norske rederier

Representanter fra alle arrangører under åpningen av konferansen onsdag 22. september
Representanter fra alle arrangører under åpningen av konferansen onsdag 22. september

Kystverket var i dag medarrangør for den første nasjonale Rederikonferansen - en arena som skal innby til samarbeid som kan styrke konkurransekraften i rederinæringen.

Deltakerne, som nå kunne møtes fysisk, var fra rederier i hele landet, statlige aktører, private tilbydere, utdanning og finans. Programmet var satt sammen for å utfordre og inspirere til en helhetlig, fremtidsrettet og effektiv rederidrift. En viktig del av konferansen er også den gode samtalen og det å knytte tettere bånd mellom de forskjellige rederiene og institusjonene.

- Kystverket er opptatt av å ha tett og god dialog med brukerne av tjenestene våre. Slik kan vi bruke vår samfunnsoppgave målrettet for å styrke sikker og effektiv sjøtransport. Det er derfor nyttig og viktig at vi bidrar til et arrangement og en møteplass som Rederikonferansen, sier kystdirektør Einar Vik Arset, som var en av foredragsholderne.

Av tema som ble belyst kan nevnes hendelser som resulterte i havari, og nesten-havari, rederienes roller og ansvar sett opp mot krav, lover og retningslinjer, rekrutteringsarbeid og personalarbeid, erfaringer rundt cybersikkerhet, grønn teknologi, vedlikehold, bærekraft i hele verdikjeden, sikkerhetskultur, digitale maritime informasjonstjenester, for å nevne noe.

Medarrangører: NTNU, Fosnavåg Shippingklubb, Kvale advokatfirma, Sølvtrans, Shippingklubben Ålesund, Giske havfiske as og Symbio.

Kontakt

Avdelingsdirektør

Arve Dimmen /
Til toppen