Hopp direkte til innhold

Arendalsuka: Sjøveien er miljøveien

Sjursøya havneområde fra lufta

Norge har verdens nest lengste kystlinje og er en av verdens ledende havnasjoner. Hvorfor har vi ikke kommet lenger med det grønne skiftet til sjøs? Se debatten fra Arendalsuka!

Kystverket deltok på debatten "Sjøveien er miljøveien" tirsdag 16. august kl 15 på Solsiden i Arendal, sammen med Kartverket og Sjøfartsdirektoratet - og på arrangementet "Har du mista noe?" med tema marin forsøpling, torsdag kl 12 om bord M/S Fjorgyn i samarbeid med Fiskeridirektoratet, Senter mot marin forsøpling og Sjøfartsdirektoratet.

Se opptak av debatten her

«Sjøveien = Miljøveien – hvorfor går det grønne skiftet til sjøs så sakte?» ble diskutert på Arendalsuka: Publisert

Det grønne skiftet til sjøs - hvorfor går det så sakte? 

Det er ingen tvil om at det har skjedd mye positivt på området de siste 3-4 årene – men det må gjøres mer, og det må skje fort. Skal vi lykkes med å nå klimamål, må det store endringer til i den maritime verden. Drastiske tiltak må til – skal vi bruke pisk eller gulrot? Hvordan kan bedre samarbeid gi raske og grønne resultater?

Hvordan kan vi legge til rette for at det blir mer effektivt, billigere, enklere, mer klimavennlig – å bruke Riksvei 1, sjøveien, MILJØVEIEN? 

Kartverket, Kystverket og Sjøfartsdirektoratet inviterte til debatt om det grønne skiftet til sjøs: "Sjøveien er miljøveien".

Medvirkende i debatten:

  • Knut-Arild Hareide, sjøfartsdirektør, Sjøfartsdirektoratet
  • Einar Vik Arset, kystdirektør, Kystverket
  • Johnny Welle, kartverkssjef, Kartverket
  • Hege Berg Thurmann, seksjonsleder forvaltning, Oslo Havn
  • Are Grathen, Regional Director Norway, Samskip AS / Norlines AS
  • Debattleder Magnus Brøyn, Coxit

 

Har du mista noe? Bli med i kampen mot marin forsøpling!

Sammen med Fiskeridirektoratet, Senter mot marin forsøpling og Sjøfartsdirektoratet inviterte vi til Den store taustumpkonkurransen om bord på Fiskeridirektoratets nye båt, M/S Fjorgyn.

Gjennom kampanjen «Hei, har du mista noe?» vil vi gjøre alle som bruker sjøen bevisst på den enorme utfordringen med marin forsøpling - og få alle til å gjøre det de kan for å ikke miste taustumper, avkapp og mindre plastbiter over bord.  

 

Møt oss i Arendal når vi tar debatten om det grønne skiftet til sjøs - hvordan kan vi bidra til at sjøveien blir miljøveien? Publisert
Til toppen