Hopp direkte til innhold

Kystverket advarer: Se opp for flytende gjenstander i sjøen

Det meldes mye drivgods i sjøen etter ekstremværet Hans - skal du ut med båt de nærmeste dagene, vær ekstra oppmerksom og tilpass farten, er rådet fra Kystverket. Foto: Kystverket

Kystverkets sjøtrafikksentral i Horten har fått en rekke meldinger om trær og vrakrester i sjøen fra Kristiansand til svenskegrensen etter ekstremværet Hans – og det er ventet å øke de neste dagene. Nå advarer de fritidsbåtførere på Sør- og Østlandet om farene som truer.

Ikke alle fritidsbåtførere har tilgang til navigasjonsvarsler eller meldinger fra kystradio – derfor ber Kystverket nå alle fritidsbåtførere være ekstra oppmerksomme.

– Det kan være tømmerstokker, planker eller andre gjenstander som har kommet ut i sjøen etter flommen de siste dagene. Slike gjenstander kan føre til uhell og skape farlige situasjoner for både store og små båter. Det begynner også å bli tidlig mørkt om kveldene og det da er det kan være vanskelig å se disse gjenstandene, forteller Paul Willy Paulsen, sjøtrafikksentralsjef i Horten VTS.

Skal du derfor ut med båt de nærmeste dagene, er rådet fra Kystverket å være ekstra oppmerksom, tilpass hastigheten og løft blikket.

 

For mer informasjon, ta kontakt med Sjøtrafikksentralen i Horten:

Telefon:
+47 33 03 49 60 (sektor Nord, VHF kanal 19)
+47 33 03 49 53 (sektor Sør, VHF kanal 18)
Alternativ kontakt: +47 47 46 54 48

Til toppen