Hopp direkte til innhold

Kystverket gir viktig bistand til Ukraina

Bilde av pumperne som er klargjort for transport.
Pumpene under pakking og klargjøring i Horten. Foto: Kystverket

Kystverket sender Ukraina vannpumper som en del av Norges bistand til landet etter den ødeleggende Kakhovka-dammeksplosjonen.

Etter forespørsel fra Ukraina donerer Kystverket tolv effektive vannpumper som kan brukes til brannslukking, for å redusere effekten av flom eller for å pumpe vann der vannforsyningen er ødelagt.

Donasjonen er godkjent av UD (Utenriksdepartementet) og er en del av Norges bistand til Ukraina. Totalt har denne forsendelsen en verdi på litt under en million norske kroner. Kystverket har tidligere også sendt en mindre båt (Rana) og en del vernebekledning.

– Det føles godt at vi i Kystverket kan bidra med utstyr som kan lindre situasjonen litt, med tanke på den vanskelige situasjonen Ukraina befinner seg i etter sprengingen av den store Kakhovka-dammen tidlig i juni, sier fungerende direktør for miljøberedskap, Rune Bergstrøm.

Siden donasjonen er godkjent av UD vil Kystverket få dekket kostnadene. Erstatningspumper kan skaffes raskt for å unngå at beredskapen svekkes.

Bildet viser åtte Otterpumper, fire Hondapumper samt ulike pumpeslanger som er klargjort for levering. DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) har samarbeidet tett med Kystverket i forbindelse med denne forespørselen, og de vil sørge for transporten fra Horten til destinasjonen i Ukraina.

Kontaktpersoner i Kystverket

Fung. direktør for miljøberedskap
Rune Bergstrøm
+4747462153 / 

Til toppen