Hopp direkte til innhold

Markerer 150 år med kysthistorie i Kabelvåg

Jubileumsutstilling i Kabelvåg - 150 år
Jubileumsutstilling på Galleri Lille Kabelvåg

I år er det 150 år siden Statens havnevesen etablerte seg i Kabelvåg. Samtidig er det 50 år siden havnevesenet, fyrvesenet og losvesenet ble slått sammen til Kystverket. For å feire dette har Kystverket laget en jubileumsutstilling i samarbeid med Kystverkmusea.

­– Utstillingen kaster lys over Kystverkets rike historie og lange tradisjoner. Etaten har vært en viktig samfunnsbygger og arbeidsgiver, både lokalt og nasjonalt, sier Fridtjof Wangsvik fra Kystverket, som har vært med i arbeidsgruppen for jubileet.

Torsdag 30. mai inviteres det til åpning av utstillingen, og besøkende får oppleve hvordan etaten har formet sjøveien med fyr, havner og farleder, og bidratt til utvikling og trygghet langs hele Norges kyst.

Utstillingen passer for både voksne og barn – her kan du prøve å lose et (ganske lite) tankskip trygt til kai uten å gå på grunn, snurre lykkehjulet for å finne drømmeyrket, eller bygge en molo, eller lære mer om hvordan Kystverket overvåker skipstrafikken.

­– Utstillingen byr på unike foto, digitale fyrbesøk, utforsking og opplevelse for store og små, forteller Kristine Moltu fra Museum Nord, som har laget utstillingen.

Utstillingen har gratis inngang og kommer til å stå oppe på Galleri Lille Kabelvåg hele juni.

 

Program for åpning av Kystverkets jubileumsutstilling i Kabelvåg 30. mai.

15.00   Velkommen v/spesialrådgiver Fridtjof Wangsvik, Kystverket

15.03   Åpning av utstillingen ved direktør for Transport- havn og farledsavdelingen, Sven Martin Tønnessen

15.10   Hilsningstale fra Vågan kommune v/Varaordfører Marit Olsen

15.15   Kystverkmusea sin rolle i formidling av Kystverkets historie v/Direktør Espen Frøysland, Lindesnes Fyrmuseum, Kystverkmusea

15.20   Kulturinnslag v/ Ola Bremnes

15.30   Introduksjon til utstillingen. Statens havnevesen og Kystverkets betydning som samfunnsbygger med særskilt oppmerksomhet på ringvirkningene for lokalsamfunnet v/konservator Kristine Moltu, Kystverkmusea

15.45   Kulturinnslag v/Ola Bremnes

15.50   Avslutning

Til toppen