Hopp direkte til innhold

Ukesrapport uke 17/18

Tidsrom: -
Antall registrerte hendelser (nye denne perioden): 8

Type hendelse Antall hendelser Utslippsvolum (liter)
Fartøy i brann 2 0
Øvrige skipshendelser 1 50
Drivende gjenstand 1 0
Observert mulig akutt forurensning på sjø (ukjent kilde) 1 0
Observert mulig akutt forurensning i vassdrag (ukjent kilde) 1 2 000
Landbruk 1 40 000
Andre landbaserte hendelser 1 100
Totalt fordelt på hendelsestyper* 8 42 150
Totalt 8 42 150

*Dersom totalt antall fordelt på hendelsestyper er større enn totalt antall hendelser/utslippsvolum skyldes dette at en eller flere hendelser er registrert med flere hendelsestyper.

Sammendrag av utvalgte saker

Fartøy i brann

Brann i fartøy. ISBJØRNEN II. Nordøst av Bjørnøya. Fritidsfartøyet, 24 m, fikk brann ombord. Fartøyet lå ved Bjørnøya og mistet motorkraft. Fartøyet hadde 5000 l diesel ombord. Polarsyssel slepte fartøyet til Longyearbyen. Sjøfartsdirektoratet er varslet.

Observert mulig akutt forurensning på sjø (ukjent kilde)

Deteksjon fra Ksat av et mulig oljesøl sør for Egersund KSAT melding kom på morgen den 5.5 som viste mulig olje på sjø, to store "patcher". NOR VTS kontaktet fartøy i nærheten, men intet avdekket. LN KYV fløy over og avdekket at dette ikke er olje. Det ble observert "noe blankt" på sjøen med hvit skumkant, noe som ikke var aksjonerbart. Nytt satellittbilde kom på kvelden som fortsatt viste "patch" av noe, det hadde driftet noe sørover. Havforskningsinstituttet, Algetjenesten, opplyste at dette er vannmasser som møtes og organisk materiale fra land som legger seg i en strek. Hvis dette er vannmasser vil dette forsvinne om noen dager. Brannvesenet i Egersund og 110 er oppdatert om funn.

 

Til toppen