Hopp direkte til innhold

Utdypingen av innseilingen til Kragerø er fullført

Kartutsnitt av Galeioddbåane like utenfor Kragerø sentrum etter utdyping. Den nye leden er markert med gule linjer. Vi ser at området som tidligere var preget av mange skjær nå er «flatt» med min dybde på 11,8 m. De gamle kardinalene som tidligere viste grunne området ligger fortsatt i kartet, men er nå fysisk fjernet.

Kystverket er ferdig med utdypingsarbeidet som siden i fjor vår har pågått i farleia ved Jomfrulandsrevet, Knubbhausen, Galeioddbåane og Lovisenbergsundet.

Innseilingen til Kragerø havn og videre inn til Hellefjorden har vært en utfordrende seilas som har krevd stor kunnskap om farvannet. Nå er farleia rettet ut og er gjort bredere, dypere og mer oversiktlig slik at den ikke krever så mange kursendringer. Dermed er risikoen for ulykker redusert og fremkommeligheten er økt. Det legger til rette for økt tonnasje til industri- og næringsområder i Kragerø.

– Vi registrerer at havnesjefen uttaler at det er «flatt som et stuegulv» på Galeioddbåane. Det er en karakteristikk som han får stå for, men de mange skjærene som var der er nå borte og minimumsdybden er som planlagt 11,8 meter. Det som gjenstår for innseilingen til Kragerø er å få på plass ny sjømerking. Det blir gjort når vi starter et stort sjømerkeprosjekt før sommeren, forklarer prosjektleder Thommy Dahl Olsen.

Prosjektlederen gleder seg over at alle massene som har blitt fjernet har kommet til nytte på Stilnestangen, der Kragerø havnevesen KF har fylt ut nytt næringsareal.

– Vi har hele tiden hatt et godt samarbeid, både med entreprenøren Wasa Dredging, Kragerø Havnevesen KF og de lokale dykker- og sjøtjenestene avslutter Dahl Olsen.

Kontakt

Senioringeniør

Thommy Dahl Olsen /
Til toppen