Hopp direkte til innhold

Velkommen til Kystverkets nye nettsider!

Vi har fått nye nettsider. Vi håper du blir fornøyd. Gi oss gjerne en tilbakemelding.

På selveste sankthansaften lanserer vi splitter nye nettsider. Og det er på høy tid, for mye av tankegodset bak det forrige nettstedet var ti år gammelt.

Det overordnede målet har vært å lage nye, moderne og brukerrettede nettsider, som viser fram Kystverket som en fremtidsrettet etat med gode digitale tjenester, og som er godt rustet for videreutvikling av nytt innhold og nye tjenester
Solveig Moe Frøland, Kommunikasjonsdirektør i Kystverket

The Mothership

Vi har mange gode og nyttige digitale tjenester i Kystverket, men disse har tidligere kanskje ikke vært så lett tilgjengelige fra kystverket.no. Med de nye nettsidene har vi ikke hatt ambisjoner om å integrere tjenestene i løsningen – det er komplisert og veldig dyrt, men vi ønsker å knytte dem tettere til «moderskipet», både med tanke på gjenfinning, men også rent visuelt. Du skal enkelt finne Kystverkets digitale tjenester på kystverket.no, og det skal være tydelig at det er Kystverket som er avsender. Dette ser vi også at brukerne er opptatt av.

Vi har jobbet en del med å fornye det overordnede designet til kystverket.no. Vi har modernisert fargene og innført en ny font for digitale flater. Designet på nettsidene er igjen blitt førende for Kystverkets overordnede profil, som ble revitalisert ved årsskiftet. Kontraster og lesbarhet står i fokus – digital først.

Målet er at vi på litt sikt får samme profil og gjenkjennbarhet på alle Kystverkets tjenester og systemer.

Ny funksjonalitet

Men vi har selvsagt ikke bare vært opptatt av det som ligger på utsiden, også på innsiden er det mye nytt. Veiledningssidene for saksbehandlere (i kommunene) er kraftig forbedret, det samme er prosjektsidene til utbyggings- og farledsprosjekter som «Stad skipstunnel». Det er laget en ny kurs- og arrangementsoversikt, med påmelding, funksjonalitet for innsending av høringssvar, nye løsninger innen fagområdet oljevern og miljøberedskap, blant annet en ny akuttweb for akutte hendelser – som vi håper aldri kommer i bruk!

− Først og fremst har vi fått en helt ny og moderne plattform, med ny struktur og oppdatert innhold, som følger tekniske standarder og krav, og som er godt rustet for videreutvikling av ny funksjonalitet. Nettstedet er modulbasert og veldig fleksibelt, slik at vi kan snu oss fort rundt, for eksempel i en akuttsituasjon, sier kommunikasjonsdirektør Moe Frøland.

Si din mening!

Hva synes du om de nye nettsidene? Er det noe av den gamle informasjonen du savner? Gi oss en tilbakemelding på info@kystverket.no. Vi tar imot både ris og ros :)

Nettsidene er basert på EpiServer CMS, og laget med konsulenthjelp fra Epinova og Northern Beat. 

Kontakt

Seniorrådgiver

Sveinung Nedregotten +4792063154 / sveinung.nedregotten@kystverket.no
Til toppen