Hopp direkte til innhold
Båter som kjører på sjøen
Med gratisappen BåtFart er det enklere å følge fartsgrensa til sjøs. Last den ned, og nyt sommeren på sjøen. Foto: Leif Andersen / Kystverket

BåtFart-appen gjør det enklere å følge fartsgrensene til sjøs

Her er appen som forteller deg fartsgrensen på sjøen, og som varsler deg dersom du kjører for fort.

Båtfart_app_symbol.png

BåtFart-appen er utviklet av Kystverket og kan lastes ned gratis fra Google Play og App Store:

badge-app-store.png   badge-google-play.png

Appen gir deg oversikt over fartsgrensene til sjøs

Hvordan kan du vite fartsgrensen når du kjører båt? Naturlig nok er det ikke så lett å sette opp fartsskilt langs sjøvegen. Samtidig finnes det bestemmelser som du har plikt til å følge når du er ute i fritidsbåt.

Det norske systemet er likevel sånn at fartsgrensene kan variere fra kommune til kommune. I tillegg er det områder der fartsbegrensningene kun gjelder deler av året. Da er det ikke alltid like lett å ha oversikt.

skjermdump_varsel fra app.png

Varsler deg dersom du kjører for fort

Appen BåtFart er derfor et godt hjelpemiddel for å holde oversikt over hvilke fartsgrenser som gjelder hvor. Den forteller deg hele tiden hva som er fartsgrensen der du er, hvor fort du kjører – og gir deg varsel dersom du kjører for fort. Vær obs på at appen ikke skal brukes som navigasjonsmiddel.

NB - BåtFart-appen kan være mangelfull når det gjelder kommunale fartsgrenser fram mot sommeren fordi kommunene jobber med å sette fartsgrenser for sine sjøområder fram til 1. juni 2022. For å få informasjon om kommunale fartsgrenser for fritidsfartøy i kommunens sjøområde, så må kommunene kontaktes direkte.

 

Last ned BåtFart:

Til toppen