Hopp direkte til innhold

Oppdrag Nordvard avsluttet

I alt 350 lenser er tatt på land etter endt bruk rundt jobben med å fjerne olje fra skipsvraket Nordvard. Foto: Per Otto Hansen.

Det blir en sjekk av status på vraket til høsten, men det spesielle oppdraget med tømming av restolje fra Nordvard er nå avsluttet.

Kystverket har nå sendt varsel om dette på vanlig måte til informasjonstjenesten «Etterretning for sjøfarende (Efs)» fra Kartverkets sjødivisjon. Det samme gjelder for informasjon til los og sjøtrafikksentraltjenesten (VTS) i lokalfarvannet.

Moss kommune og Moss havn er informert, inkludert lokalt IUA (interkommunale utvalg mot akutt forurensning) som selv deltok i jobben med å ta opp lensene.

- Vi har altså ikke lenger egen varsling av «olje på vann» i Moss havn. Eventuelle hendelser der blir rapportert vanlig varslingsvei, opplyser seniorrådgiver John Evensen i Kystverket.

Skjærgårdstjenesten og lokal IUA vil fortsette å rapportere dersom de observerer lekkasje av noe slag. I tillegg vil Kystverket ta bilder fra etatens fly når de er i området, som vil bidra til en god oppfølging av situasjonen.

Foto: Trond Svenning.

Foto: Trond Svenning.

Les også: Olje er fjernet fra skipsvraket Nordvard

Nordvard er et skipsvrak som ligger på bunnen i Mossesundet. Skipet var opprinnelig et tysk...

Fag Publisert Oppdatert
Til toppen